خلاصه رایگان
کتاب کارخانه محتوا
نویسنده: جو پولیزی
دسته بندی: کتاب های خلاقیت کتاب های کارآفرینی کتاب های بازاریابی و فروش کتاب های مهارت داستان سراییمعمولا برای شروع یه کسب و کار، فشار زیادی روی آدم هست. چون باید بگردی و یک محصول پیدا کنی که شانس موفقیت زیادی داشته باشه. اما خودت هم خوب میدونی که احتمال شکست اتفاقا بیشتره.
حالا اگر بفهمید که قرار نیست از اول حتما یک محصول داشته باشید چی؟ خیالتون راحت می شهنه؟
خلاصه متنی رایگان کتاب کارخانه محتوا
آقای جو پولیزی (Joe Pullizi)توی کتاب کارخانه محتوا، دقیقا در همین مورد صحبت میکنه و بهمون میگه که واقعا نیاز نیست از ابتدا یه محصول خاص و سوپر موفق بسازیم. اصلا این نوع نگاه ما اشتباه هست.
شاید این حرف اول عجیب باشه و پیش خودتون بگید مگه بدون محصول هم میشه کسب و کار شروع کرد؟ بله... کافیه به جای اینکه اول به فکر ساختن محصول خودتون باشید، سراغ این برید که برای خودتون رسانه بسازید و مخاطب خودتون رو جذب کنید. بعد که این رسانه رشد کرد، کلی مخاطب دارید که میتونید با توجه به نیازهاشون محصول بسازید.
توی این خلاصه کتاب بهتون دقیقاً میگیم که چطور میتونید این کار رو انجام بدید. به علاوه، در مورد این هم حرف میزنیم که:
•چجوری آقای اَندی اِشنایدر (Andy Schneider) تونست علاقه خودش به پرورش مرغ و خروس رو تبدیل به یک فرصت بزرگ کارآفرینی بکنه.
•چجوری متیو پاتریک (Matthew Patrick) مهارت بازیگری رو با عشق اش به ریاضیات و بازی ها ترکیب کرد تا بتونه محتواهای عالی برای چنل یوتیوب اش درست کنه.
•و در آخر اینکه چجوری از همون ابتدای کار میتونید از محتوای خودتون درآمد کسب کنید.
حالا اگر موافقید بریم و ایده های کلیدی این کتاب رو دونه دونه با هم بررسی کنیم.
============================
بازاریابی محتوا نسبت به تبلیغات سنتی بسیار موثرتر می تونه مخاطب رو جذب کنه.
اگه محصولی دارید که دوست دارید با دنیا به اشتراک بگذارید و تاثیری بگذارید، باید بلد باشید خریدارهای این محصول رو پیدا و جذب کنید. در حال حاضر، رویکرد آدم ها به بازاریابی عمدتاً سنتی هست و بیشتر از همه چیز روی تبلیغات تمرکز داره. مشکل این نگاه سنتی توی این دوره زمونه چیه؟ اینکه انسان امروزی زیر آوار یک حجم انبوهی از تبلیغات قرار گرفته. در نتیجه توجه کمتری به این تبلیغات میکنه و حوصله اشون رو نداره. تبلیغات توی دنیای امروز انقدر زیاد شده که باعث شده تبلیغ شما به سختی شانس متمایز شدن داشته باشه و بتونه تاثیرگذار باشه.
حالا اگه تبلیغات اون تاثیر قبلی اش رو نداره، برای جذب آدم ها باید چیکار کرد؟ جواب ساده است: مخاطب ها و مشتری های امروزی جذب محتوای خلاقانه میشن نه تبلیغات! برای بررسی این دیدگاه بیایید با هم ۲ تا از تحقیقات مهم در این زمینه رو بررسی کنیم:
شورای محتوا یا (Content Council) یک سازمان جهانیه که بر بازاریابی محتوا متمرکزه. مطالعات اونا نشون می ده ۶۱ درصد مردم بیشتر تمایل دارن محصولات شرکتی رو بخرند که برای قشر خاصی از مخاطب ها محتوا تولید می کنه.
این آمار رو مرکز بازاریابی کانتنت پلاسplus) Content+( تایید کرده. تحقیقات اون ها هم نشان می ده که 70 درصد از مصرف کنندگان ترجیح می دن با یک شرکت از طریق مقالات و محتوا آشنا بشن تا تبلیغات.
این گذر از تبلیغاتی که تا الان میشناختیم به تولید محتوای خلاقانه تغییر بزرگی نسبت به شیوه های بازاریابی سنتی به حساب میاد و یه جورایی شیوه ی مدرن تبلیغاته. اشتباه متوجه نشید! تولید محتوا تبلیغات نیست اما خیلی زیرپوستی تبلیغات روهم در دل خودش جای میده و این در واقع خبر خوبی برای صاحبان کسب و کارهای کوچک و استارت آپ ها هست.
قبلا ، اگه یک شرکت می خواست به میلیون ها نفر دسترسی پیدا کنه، باید یک کمپین تبلیغاتی پرهزینه راه اندازی می کرد. اما الان، حتی کوچکترین شرکتها هم به فناوری و پلتفرمهای مورد نیاز برای تولید و استفاده از محتوا دسترسی دارن که همین هم امکان داشتن پایگاهی بزرگ از مشتری های ثابت و وفادار رو براشون ایجاد می کنه و این خودش مزیت بزرگیه.
مزیت دیگه ی ساختن رسانه یا تولید محتوا اینه که به شما فرصتی رو میده که با درک بهتر نیازهای مشتریان، مزیت رقابتی کسب کنید و بتونید نسب به رقباتون دست بالاتر رو داشته باشید.
حالا چی جوری این اتفاق می افته؟ برخلاف تبلیغات سنتی، با استفاده از رسانه میتونید خیلی سریع بفهمید مشتریای بالقوه شما با چه محتوایی ارتباط برقرار میکنن و ازشون فیدبک (Feedback) بگیرید. مثلاً با خوندن نظراتی که می گذارن میشه متوجه این موارد شد. شما حتی می تونید این کار رو در مرحله تولید محصول خودتون هم انجام بدید. با تمرکز روی محتوایی که برای مخاطب تون جذابیت بیشتری داره موقع عرضه محصولتون هم اطمینان بیشتری به موفقیت اش دارید.
============================
زمانی که نقطه مطلوب خودتون را کشف کردید، می تونید جامعه هدف تون رو پیدا کنید.
قبل از اینکه شروع به تولید محتوا کنید، باید مشخص کنید که موضوع کلی محتواهاتون چیه؟ برای این کار، لازمه که نقطه مطلوب خودتون رو پیدا کنید. حالا این نقطه مطلوبی که راجع بهش حرف میزنیم چی هست اصلا؟: ترکیبی هست از چیزی که درش مهارت خاصی دارید یا دانش اش رو دارید با چیزی که به بهش علاقه دارید.
اینجا علاقه و اشتیاق شما خیلی مهمه. اگر دارید کسب و کار خودتون رو راه می اندازید، باید آماده باشید که برای مدت طولانی بهش متعهد باشید. حالا اگر واقعاً به اون کارعلاقه مند باشین این پروسه آسون تر میشه.
برای کشف نقطه مطلوب خودتون، دوتا لیست آماده کنید؛ اول همه چیزهایی رو که در موردشون دانشی دارید و بعد همه چیزهایی رو که درشون مهارت دارید فهرست کنید. در آخر هم در نظر بگیرید که به چه چیزایی علاقه مندید و چه چیزایی به شما انگیزه می دن. این موارد می تونن هر چیزی باشند، از پختن غذاهای خوشمزه گرفته تا کمک به دیگران.
آقای اَندی اِشنایدر (Andy Schneider) که قبل تر راجع بهش حرف زدیم٬ همیشه عاشق آموزش دادن بود و مهارت منحصر به فردش هم پرورش مرغ تو حیاط پشتی اش بود. حالا شاید با خودتون بگین این که مهارت مهمی نیست. اِشنایدر (Schneider) هم همین فکر رو میکرد تا اینکه خیلی زود فهمید آدمای دیگه ای هم علاقه مند به پرورش مرغ های خودشون هستن و مرتباً ازش اطلاعات میخواستن و سوال میپرسیدن.
اِشنایدر هم فرصت رو غنیمت شمرد و شروع کرد به آموزش مرغ داری تو حیاط پشتی اش. نتیجه چی شد؟ پنج سال بعد یک برنامه رادیویی، یک مجله و یک کتاب داشت. الان اون همه جای ایالات متحده رو سفر می کنه و کارگاه های آموزشی برگزار و به بقیه هم کمک میکنه.
اِشنایدر نقطه مطلوبش رو با ترکیب دانش خودش در مورد مرغ ها و اشتیاق اش به تدریس پیدا کرد. دقیقا طبق همون فرمولی که راجع بهش صحبت کردیم. ولی اون مخاطب خاصِ خودش رو هم پیدا کرد.
پیدا کردن مخاطبای خودتون بخش مهمی از راه اندازی یک کسب و کاره. اگر میخواید محتوای درست و حسابی تولید کنید، باید بدونید مخاطب تون کیه. موقع شروع کار، بهتره سعی کنید فقط روی یک دسته از مخاطب تون تمرکز کنید و بعداً درگیر سایر مخاطب هاتون بشید.
مثلا اَندی اِشنایدر (Andy Schneider) میتونست سعی کنه با دانشآموزا یا کشاورزای آماتور ارتباط برقرار کنه، اما زیرکانه روی آدمای شبیه به خودش تمرکز کرد: آدمایی که دوست دارن تو خونه اشون مرغ پرورش بدن. موفقیت این آدم باعث شد حتی نام مستعار خودشم داشته باشه - "محرم راز مرغ ها"
============================
با محتوای خاص و متمرکز، می تونید متمایز باشید و خودتون رو به عنوان یک متخصص معرفی کنید.
وقتی نقطه مطلوب خودتون که همون موضوع کسب و کارتون هم میشه رو پیدا کنید، فقط یک مرحله دیگه قبل از شروع تولید محتوا وجود میمونه.
اونم اینه که باید یه کاری کنید محتواتون فرق داشته باشه تا بتونین محتوای خودتون رومنحصر به فرد، به یاد موندنی و ارزشمند کنید و یه جورایی امضای کار خودتون رو داشته باشید.
راه های مختلفی برای این کار وجود داره. بیایید بگیم مثلا نقطه مطلوب شما دکوراسیون منازل و شرکت ها هست. برای مشخص کردن تمایز محتوای خودتون، میتونید رسانههای اجتماعی مثل اینستاگرام و یوتیوب رو بررسی کنید تا ببینید جامعه هدف شما در مورد چه چیزایی صحبت میکنند، چی براشون جذابه؟ یا حتی مستقیمتر هم رفتار کنید؛ رو در رو ازشون بپرسید یا یه نظرسنجی آنلاین برگزار کنید تا بفهمید مشتریای بالقوه شما دنبال چی هستن. با همین ترفند ها هست که میتونید خاص و متمایز باشید.
حالا وقتی تمایز محتوای خودتون رو پیدا کردید، باید آماده شید تا تخصص خودتون رو به کار بگیرین.
محتوای منحصر به فرد شما باید افرادی رو جذب کنه که به چیزی که شما ارائه می دید علاقه مند هستند. و دانش و مهارت تون هم باید شما رو تبدیل به کسی کنه که آدما برای اطلاعات و یادگیری بهش مراجعه میکنن. و در نهایت منجر به این بشه که مخاطبای شما بیشتر بشن و شما هم یک جایگاه تخصصی پیدا کنید.
برای اینکه این اتفاق بیفته، باید سه تا کاررو را انجام بدید: روی جایگاه خودتون تمرکز کنید، دانش و مهارتهای ویژهای که میتونید ارائه بدید رو برجسته کنید و برای مخاطب مشخص کنید که چه انتظاراتی میتونه داشته باشه و براشون یک چشم انداز تعریف کنید.
مورد آخری یعنی ساخت یک چشم انداز برای مخاطب تون هم چیزیه که می تونید در قالب یک بیانیه بنویسید و با مخاطب به اشتراک بگذارید.
به عنوان مثال، دارِن رُز (Darren Rowse) ، بنیانگذار مدرسه عکاسی دیجیتال، بیانیه مشخص و واضحی رو در وب سایت خودش داره و توضیح داده که توی وب سایت اش به عکاسای آماتور نکات ساده ای رو آموزش میده تا بتونن حداکثر استفاده رو از دوربین شون داشته باشن. شما هم میتونین مثلا تو بیوی (Bio) اینستاگرامتون راجع به کارتون توضیح بنویسید تا مخاطب بدونه انتظار چی رو داشته باشه.
محتوای رُز (Rowse) بازدیدکنندگان سایت اش رو جذب کرده و کاری کرده که برای اطلاعات بیشتر برگردند. در نهایت، اون به یک منبع مورد تقاضا برای مخاطبای خاص خودش یعنی علاقه مندان به عکاسی دیجیتال تبدیل شده.
=============================
از پلتفرم مناسب برای دستیابی به مخاطب های خودتون استفاده کنید و با استفاده از یک تقویم محتوا، اونها رو حفظ کنید.
محتوای مناسب باید مشتریا رو مثل زنبورها به گرده جذب کنه، اما برای اینکه مخاطبای مورد نظر شما اون محتوا رو پیدا کنند به پلتفرم مناسب هم نیاز دارید.
پلتفرم انتخابی شما باید یه کانال ارتباطی باشه کاملاً متناسب با جامعه هدف تون ، کانالی که ارتباط مخاطب رو با محتوای شما آسون کنه.
حالا کانال مناسب برای مخاطبای شما چیه؟ یک وبلاگ، یک پادکست؟ یا شایدم یک کانال یوتیوب، یک وب سایت وردپرس یا یک مجله چاپی؟ اینها سوالاتی هستن که باید از خودتون بپرسید.
مَتیو پاتریک (Matthew Patrick) یوتیوبری که قبل تر اسمش رو بردیم، پلتفرم مناسب برای مخاطباش رو در یوتیوب پیدا کرد و از اون موقع با سریالی به نام(Game theory) گیم تیوری یا نظریه بازی به یک شخصیت اینترنتی مشهور تبدیل شد. قبلش، این آقا یک بازیگر بیکار با سابقه کار تو حوزه علوم اعصاب بود.
پاتریک نقطه مطلوبش این بود: علم، بازیگری و عشق اش به بازی ها. بنابراین، تصمیم گرفت این چیزها رو با هم ترکیب کنه و یک مجموعه ویدیویی تو یوتیوب بسازه تا به خودش و صنعت سرگرمی ثابت کنه که می تونه مخاطب پیدا کنه و نگه شون داره. و البته موفق هم شد، اون خیلی زود مخاطبا و طرفدارای ثابت و وفاداری رو پیدا کرد که اکثرشون هم جوونای عشق بازی بودن.
وقتی پلتفرم های مناسب رو پیدا کردین، برای فعال نگه داشتن کانال خودتون به یک تقویم محتوایی نیاز دارین.
جذب مخاطب می تونه خیلی سخت و پر چالش باشه، اینجاست که یک تقویم محتوا به کارتون میاد تا بتونید برای مدت طولانی و بطور منظم تو مسیر ارائه محتوای خلاقانه قرار بگیرید. مثلا یه کاری که برای به روز نگه داشتن کانال خودتون می تونید انجام بدید اینه که نتیجه ی مورد نظرتون رو از هر محتوایی که دارید تولید میکنید توی این تقویم یادداشت کنید و بعد از تولید محتوا یک تاریخ هم برای بررسی نتیجه در نظر بگیرین، اینجوری میتونید اهداف تون رو بطور منظم در تقویم پیگیری کنید.
به عنوان مثال، ممکنه بخواین ببینین که آیا محتوای شما بازخورد مناسب رو گرفته؟ یا اینکه در یک دوره زمانی مشخص فروش رو افزایش داده؟ با پیگیری این فاکتور ها، می تونید بهتر یاد بگیرید و توی کارتون بهتر بشین.
===============================
ایمیل، بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو (SEO) و اینفلوئنسرها همگی ابزارهای مهمی برای رشد مخاطبان شما هستن.
زمانی که بهترین راه برای دستیابی به جامعه هدف خودتون رو پیدا کردید، کار بعدی تون باید تبدیل اون مخاطبا به مشترکین وفادارتون باشه. باید بطور مستقیم باهاشون ارتباط بگیرید. راههای زیادی برای تماس با مخاطبای مورد نظرتون وجود داره، از جمله رسانههای اجتماعی مثل اینستاگرام (Instagram) و توییتر (Twitter) و فیس بوک (Facebook). اما بهترین روش از طریق ایمیل هست. مشترکین ایمیل از فالوورهای شبکه های اجتماعی هم مهمتر هستن. در واقع، اگر بخواید فهرستی از مهم ترین مخاطبای خودتون درست کنید، اونها جایگاه اول رو می گیرن.
برای این مخاطبای سطح بالا، شما مثل آدمای دیگه تو قسمت فید (feed) اینستاگرامشون یا آدمای تو بیزنس (business) شون نیستین که دنبال جلب توجه باشین، پس باید باهاشون یک ارتباط نزدیک تر هم برقرار کنید. با استفاده از ایمیل، کنترل کاملی بر محتوایی که دریافت میکنن دارین و میتونین هر زمانی که بخواین دسترسی مستقیم به اونها داشته باشین.
برای مثال، میتونید یک خبرنامه روزانه که محتوای اصلی کار شما رو برجسته میکنه یا یک خبرنامه هفتگی با اطلاعاتی درباره موضوعات هیجانانگیز تو حوزه کاری تون، برای اونها ارسال کنید.
راه دیگه برای ایجاد یک مخاطب وفادار اینه که مطمئن بشید کسی که متقاضی محتوای شماست، اون رو دریافت میکنه. از جمله راه های مختلف برای انجام این کار هم، بهینه سازی خوب برای موتورهای جستجو (SEO) هست.
استفاده از تکنیکهای خوب سئو (SEO) ، شانس جذب محتوای شما توسط موتورهای جستجو و در نتیجه جذب افراد بیشتر رو افزایش میده. اگر تو کارتون از سِئو (SEO) استفاده نکنید چه اتفاقی میفته؟ مثلا اگر محتوایی تو حوزه دکوراسیون منزل داشته باشین و کسی در مورد این موضوع تو اینترنت (Internet) سِرچ (search) کنه، موتورهای جستجو محتوای شما رو بین مطالبی که وجود داره قرار نمیده. یا اگر هم قرار بده شانس دیده شدن اشون توسط مخاطبا پایینه.
اساساً، سئوی خوب به این معنیه که محتوای خودتون رو با کلمات کلیدی مفید، مثل «دکوراسیون منزل و دفتر کار» و «نکات مفید» برچسبگذاری کنید و محتواتون رو طوری قالببندی کنید که موضوع اصلی توش چشمگیر باشه. همچنین میتونید پیوندهای مرتبط به وبسایتهای دیگه یا همون لینک (Link) ها رو برای کمک به بالا بردن مطالب تون توی موتورهای جستجوی قرار بدید.
آخرین راه برای افزایش مخاطب اینه که با اینفلوئنسرها کار کنید.
بلاگر ها (Blogger) ، یا سایت های رسانه ای که مخاطبای مورد نظر شما رو دارن، خودشون یه پا اینفلوئنسرِ کامل هستن. اون ها میتونن با ارسال محتوایی که به وبسایت شما اشاره داره یا به محتوای شما لینک داره، بهتون کمک کنن مشترکای بیشتری بدست بیارین.
==================================
کسب و کار خود رو از طریق تنوع دادن، افزودن کانال های ارتباطی جدید و خرید سرمایه های محتوایی بهبود دهید.
یکی دیگه از نکات کلیدی برای استفاده حداکثری از محتوا، تنوع بخشی هست.
هدف هم اینه که خودتون رو در جایگاه یک رهبر صنعت قرار بدید که به مخاطبای خودش چیزی بیشتر از یک وبلاگ یا کانال یوتیوب ارائه می ده. بنابراین، اولین گزینه برای تنوع، اضافه کردن کانال های مختلفه. اما یادتون باشه، تنها زمانی باید کانال دیگه ای رو گسترش بدید که اولین کانال شما مخاطبای وفادار خودش رو به دست آورده باشه.
خیلی از کارآفرینای موفق محتوا رو به صورت دیجیتالی، چاپی و حضوری با راه اندازی یک وبلاگ، نوشتن کتاب و شرکت کردن تو سخنرانی های عمومی ارائه می دن. بنابراین، پوشش دادن دو یا هر سه این کانال ها می تونه هدف خوبی برای دستیابی باشه.
اگرم میخواید همه چیز رو صرفاً دیجیتالی نگه دارید، یکی دیگه از راههای خیلی خوب برای ایجاد تنوع اینه که کانالهای بیشتری رو به پلتفرم فعلی خودتون اضافه کنید. به عنوان مثال، ساخت پادکست در حال حاضر یک روش بسیار مرسومیه برای تنوع دادن به محتوای شما.
یا بیاین دوباره مدرسه عکاسی دیجیتال آقای رُز (Rowse) رو مورد بررسی مون قرار بدیم. ایشون با اضافه کردن صفحه ای که توش فروش تجهیزات عکاسی انجام میشه، به وبسایت خودش تنوع داده. حرکات ساده ی این شکلی واقعا می تونن به شما کمک کنن که به عنوان یک رهبر صنعت به مخاطب شناخته بشین.
سومین راه برای ایجاد تنوع، خرید یک دارایی محتوایی است.
یه سری تولید کننده های محتوا هستن که در حال حاضر پلتفرم و مخاطبایی که شما دنبالشون هستید رو دارن. مثل کسب و کارهای تو اینستاگرام یا وبسایت ها. اگر پول دارید و می خواهید به سرعت پیشرفت کنید و کسب و کارتون رو گسترش بدید، کار منطقی اینه که یک دارایی موجود رو بخرید و مخاطبایی که اونها از قبل جمع کردند رو جذب کنید، نه اینکه یه دارایی جدید رو از پایه بسازید.
این کاریه که صاحبان فروشگاه لوازم عکاسی آدوراما (Adorama)انجام دادن. اونها مجله JPG رو زمانی که در شرف ورشکت شدن بود خریداری کردن و از اونجایی که این مجله سیصد هزار مشترک فعلی داشت، هم یه تنوعی تو کارشون ایجاد کردن و هم کلی مخاطب جدید بدست آوردن.
============================
از همون ابتدای کار، فرصت های زیادی برای کسب درآمد با محتوای خودتون دارین.
تا اینجای کار ممکنه فکر کنید، همه اینها خوبه ها، ولی چجوری می تونم این نکات مفید رو به پول تبدیل کنم؟
در حالی که برای هر کسبوکار خوبی باید با حوصله تحقیق بشه و مشخص بشه که مخاطب ها دقیقاً چی میخوان و چه نیازهایی دارن، راههایی برای کسب درآمد از همون اول کار هم وجود داره.
پس از شروع کار، میتونید با روش های درآمدی مختلف آزمایش کنید تا بفهمید چه چیزی برای شما درآمد زائه؟
به عنوان مثال، مَتیو پاتریک (Matthew Patrick) که ایده ی تئوری بازی ها رو ساخته. با استفاده از تبلیغات کانال یوتیوب اش ، فوراً توانست درآمد داشته باشه.
تو مدرسه عکاسی دیجیتال، رُز (Rowse) از روش بازاریابی پورسانتی یا همون همکاری در فروش استفاده کرده. حالا این روش چجوری کار میکنه؟ با هدایت کردن مخاطبای روز (Rowse) از طریق لینک های مرتبط به وبسایتهای شرکا بر حسب میزان ترافیکی که براشون ایجاد میشه، به مدرسه عکاسی دیجیتال پول پرداخت میکنن.
هرچی بیشتر پیش برید، راه های بیشتری برای کسب درآمد از محتوای خودتون پیدا میکنید. در حالی که اکثر مردم یک یا شاید دو منبع درآمد دارن، یک کارآفرین موفق میتونه یک پیوندی بین جریان های درآمدی خودش ایجاد کنه. و این همون چیزیه که ما میخوایم.
بنابراین، همیشه به دنبال راههای اضافی برای کسب درآمد از محتوای خودتون باشید، چه از طریق فروش محتوا به تبلیغکننده ها یا رسانههای خبری، چه از طریق کسب درآمد از هزینههای اشتراک مجله یا پادکست.
همچنین میتونید به سایتهای تأمین مالی جمعی مثل کیک اِستارتِر (Kickstarter) مراجعه کنید تا برای پروژه اتون پول جمع کنید، یا همکاری های متقابل رسانهای مثل برگزاری وبینار یا شرکت کردن در پادکست دیگران رو انجام بدید.
مهمترین چیزی که باید یادتون بمونه اینه که همیشه حواس جمع باشین، چون برای کسب درآمد دائماً راه های جدید و غیرمنتظره ظاهر میشن.
و فراموش نکنین که به مخاطبای خودتون گوش بدین. فرصتها میتونن از بازخورد یک مشتری یا از کسی که صحبت شما را در یک ایونت (Event) شنیده باشه هم بوجود بیان.
همونطور که گفتیم، راه های زیادی برای کسب درآمد از همون اول کار وجود داره. و همینطور که مخاطبای شما رشد می کنن و شما به تنوع دادن و گسترش کار خودتون ادامه می دید، این فرصت ها هم بیشتر میشن و هم سودآورتر.
=======================
سود بالقوه تولید محتوا می تونه خیلی زیاد باشه. درسته که ایجاد مخاطبای وفادار زمان بره، اما با ابزارهای مناسب، استراتژی خوب و محتوای مناسب و درست، شدنیه. و زمانی که این کار رو انجام دادید، دارایی مورد نیاز هر کسب و کاری رو خواهید داشت: مخاطبان وفادار.
خلاصه صوتی کتاب کارخانه محتوا
برای دسترسی دائمی به خلاصه صوتی کتاب کارخانه محتوا و تمام 365 کتاب (از طریق اپلیکیشن و کانال تلگرام)، کافیه یک بار اشتراک 365 بوک رو دریافت کنید. این کتابها به شما کمک میکنن در تمام زمینههای زندگی، اطلاعات و مهارت کسب کنید و روز به روز پیشرفت کنید.پیشنهاد ما اینه که از زمانهای مرده (موقع رانندگی، آشپزی و ...) استفاده کنید و روزی به یک خلاصه کتاب گوش کنید.
راستی، ما برای خلاصه صوتی مجموعه 365 کتاب خودمون، یک مبلغ کوچیک دریافت میکنیم که صرف هزینههای 365 بوک میشه و به معنای حمایت شما از این پروژه هست.
دیدگاه خود را بنویسید