0
{{item.title}} {{item.subtitle}}
{{item.total|number}} تومان
حذف
سبد خرید شما خالی است.

خلاصه رایگان

از {{model.count}}

کتاب کار عمیق

نوشته: کال نیوپورت

دسته بندی: کتاب های بهره‌وری کتاب های مدیریت زمان

اگه هر روز بخش بزرگی از وقتت رو هدر میدییا اگه از عملکرد کاری خودت راضی نیستی و دنبال راهی می‌گردی که بهره‌وریت بیشتر شه، این کتاب قطعا به دردت می‌خوره! کتاب کار عمیق بهت یاد میده چطوری به بهترین شکل از پتانسیل و توانایی‌‎های خودت استفاده کنی تا توی کارهات بهترین باشی!

خلاصه متنی رایگان کتاب کار عمیق

در دنیای امروز تمرکز یکی از ویژگی های مهم برای رسیدن به موفقیت محسوب می شود.

 وقتی فعالیتی با تمرکز انجام می شود علاوه بر اینکه وقت کمتری مصرف می شود، باعث گرفتن بهترین نتیجه از این فعالیت هم میشود. ولی در حال حاضر تمرکز کردن تبدیل به یک کار سخت، طاقت فرسا، و غیر ممکن شده است.

کار نیوپورت، توضیح میدهد که کارهایی که نیاز به تمرکز زیاد دارند ارزشمند و پر ثمر هستند. با این وجود اکثر افراد با حواس‌پرتی و فشار اجتماعی روبرو می شود که موجب انجام کارهای سطحی میشود. کار عمیق برای تسلط هر چه بیشتر بر موضوعات پیچیده لازم است، در حقیقت مقدار کار مفیدی که انجام میدیم برابر با حاصل ضرب مقدار زمان که روی اون فعالیت بخصوص خرج میکنیم در مقدار تمرکز کافی ماست.

کار عمیق، کار حرفه ای است که نیازمند به تمرکز و دقت فراوان است، اما کارهای سطحی کارهایی هستند که حتی در زمان های حواس پرتی هم میتونیم انجام بدین و زیاد از ذهنمون استفاده نمیکنه و معمولاً باعث به وجود آمده آمدن کارهای با ارزش هم نمی شود.

هدایت شدن به سمت شبکه های اجتماعی، پاسخ سریع پیام ها  و انجام همزمان چند کار روز ما رو با کارهای سطحی پر میکنه که این مسئله بسیار خطرناک است.

 است در حال حاضر افراد تمایل دارند تا در هر زمانی ساده ترین کار را انجام بدهند و هیچ ارزیابی در مورد کیفیت کارهای انجام شده و تاثیر آنها بر روند زندگی پیش رو انجام نمی شود.

افراد معمولاً در مورد استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی به گونه ای عمل می کنند که انگار این کار براشون خیلی مهم و واجب است.  امروزه شرکت هایی که خدمات یا محصولاتی ارائه می دهند که هیچ ربطی به اینترنت هم نداره باز هم از مردم می خواهند که آنها را  در اینستاگرام دنبال کنند.

شرکت ها کارمندان رو برای  استفاده از رسانه های اجتماعی ترغیب می کنند. این کار به جای ایجاد تمرکز که برای یک همکاری واقعی ضروری است بیشتر باعث حواس پرتی می شود، اما برای جامعه انجام کارهای عمیق بیشتر از کارهای سطحی اهمیت دارد.


نیوپورت معتقد است که اگر خواهان این هستید که در این دنیای جدید موفق و تاثیر گذار باشید

سه راه روبروی شما وجود دارد:

1- بتونید با دستگاه های هوشمند به خوبی کار کنید.

نیوپورت معتقد که در عصر فناوری  اطلاعات که بسیاری از کارها توسط ماشین ها انجام می شوند و هر روز به حجم داده های موجود در دنیا افزوده می شود هرکس بهتر بتونه بر ماشین آلات هوشمند، که جایگزین کارهای انسانی شدن مسلط باشد شانس موفقیت بیشتری دارد.

2- در هر کاری که مشغول به انجامش هستیم بهترین باشیم.

پورت به این نکته اشاره می‌کند که علت به وجود آمدن اینترنت و توسعه راه‌های ارتباطی دسترسی کارفرما ها و صاحبان پروژه ها به نیروی کار بهتر شده. یک شرکت ممکن کار طراحی سایت و برنامه نویسی خودش را به فردی در شهر دیگر یا کشور دیگر بدهد.

این شکل از دسترسی به نیروی کار فضای رقابتی رو سنگین تر می کند و اگر در کار خودتون بهترین نباشید به سادگی ممکن است بازنده این بازی باشید.

3- سرمایه دار باشید.

سرمایه همیشه مولد بوده و است، اما نیوپورت به اشاره به کسانی که در حوزه تکنولوژی سرمایه گذاری کردند تاکید می کند که سرمایه ای هیچ وقت تا به این حد توانایی رشد نداشته، بنابراین کسی که سرمایه دار است در صورتی که تصمیم های هوشمندانه بگیرد می تواند به فردی موفق و تاثیرگذار تبدیل شود.

قاعدتاً دسترسی به سرمایه ساده نیست و شاید برای بسیاری از ما امکان‌پذیر نباشد و همین دلیل نیوپورت بیشتر روی دو مورد دیگر تاکید دارد. او معتقد است که برای بهترین بودن و چه برای تسلط داشتن روی دستگاه های هوشمند شما باید یک ویژگی مهم داشته باشید:

توانایی انجام کار عمیق یعنی باید بتونید به صورت متمرکز بدون حواس پرتی و وقفه تمام توان ذهنی خودتون رو برای مطالعه، تمرین یادگیری و یا کار صرف کنید.


 نیوپورت ۴ موقعیت مختلف برای کار عمیق را مطرح می کند

1-فلسفه رهبانیت

در این مدل فرد سبک زندگی اش را عوض میکند، این فرد به طور کامل خودش را از جهان دور می کند. یک دوره بلندمدت گاهی هم برای همیشه ایمیل زدن را کنار می‌گذارد و به طور کامل روی فعالیت‌های ذهنی تمرکز می کند و احتمالاً با فقط با گروه اندکی در ارتباط است.

ابزارهای ارتباطی را محدود یا حتی حذف می کند و در همه تصمیم ها به این مسئله توجه می کند که فرصت داشتن خلوت و تمرکز فکری از اون گرفته نشد.

برای مثال یکی از افرادی که برای کار عمیق این فلسفه رو انتخاب کرده است : نیل استیونسن نویسنده داستانهای علمی تخیلی.

اگه به سایت عنصری بزنید متوجه می شوید که هیچ آدرس ایمیل یا آدرس پستی برای  ارتباط با وجود ندارد. او اینگونه این رفتارش و توجیه می کند:

 اگر زندگی‌ام را طوری تنظیم کنند که تکه وقت های طولانی و زیادی بدون قطع شدن برای خودم داشته باشم، می توانم رمان بنویسم، اما اگر این تکه ها جدا شوند و به هم بریزن بازدهی من به عنوان یک رمان نویس به شدت افت میکند.

2- فلسفه دو قطبی

برخی از افراد به علت تعهدات شغلی که دارند نمی توانند از روش قبلی استفاده کنند و از این مدل بهره ببرند.

این فلسفه به این صورت است که در سال چند هفته یا چند ماه را کاملاً از زندگی روزمره جدا می‌شوند و به محل آرومی می روند و در آنجا با تمرکز کامل، کارهاشون را انجام میدهند، سپس دوباره به جامعه بر می گردند و روند عادی زندگی را دنبال می کنند.

مثلا: بعضی از اساتید دانشگاه کلاس های خودشان را دسته بندی می کنند و یک ترم رو روی تدریس تمرکز می کنند و بعد بقیه سال، تمرکزشون روی تحقیق و پژوهش می گذارند.

به عنوان نمونه در مقیاس یک هفته می توان چهار روز انتهای هفته را به کار عمیق اختصاص داد و مابقی روزها جزو زمان آزاد باشد. نیوپورت در این کتاب کارل یونگ رو به عنوان نمادی نسبت مطرح می کند.

یونگ خانه های روستایی در خارج از شهر داشته که زمان هایی که قصد نوشتن کتاب داشته یا قصد داشته مطالعات عمیقی انجام بدهد، به این مکان می رفته او هر روز در اتاقی که کمترین تجهیزات را داشته خودش را محبوس میکرده تا بدون مزاحمت بتوانند به نوشتن بپردازد، بعد از آن هم به فکر عمیق فرو می رفته و به جنگل می رفته تا ذهنش را برای نوشتن در روزهای بعد آماده کند.


3-فلسفه ریتمیک

 سایر افراد متوجه میشوند که برای آنها فلسفه ریتمیک بهترین عملکرد را دارد. در این مدل افراد زمان مشخص به تمرکز و کار عمیق اختصاص می‌دهند.

مثلاً اگر قصد یادگیری یک زبان جدید را دارید هر روز یک یا دو ساعت را به یادگیری اختصاص بدهید و در این مدت خودتون را از همه عوامل حواس پرتی مثل چک کردن موبایل، دور می کنید.

او تکنیک های ساده برای افزایش نظم در این مدل، پیشنهاد می دهد :

به این صورت که به روی دیوار کاغذی بچسبانید و روی اون زنجیره‌ای از خانه های مربعی ترسیم کنید، هر روز چه کارا میگه خود را انجام میدید یکی از آن مربع ها را پر کنید، و سعی کنید که این زنجیره ادامه دار باشد. حالا وقتی ببینید که مثلاً برای ۲۰ روز متوالی این زنجیره شکل گرفته دیگه به خودتون اجازه نمی دید که ، با تنبلی زنجیره را قطع کنیم.

برند چاپل مثال مناسبی برای این فلسفه است.

 دانشجوی دکترا بود و به دلیل مشغله زیاد در طول روز وقت لازم برای نوشتن رسانه دکترای خود را نداشت. به همین دلیل هر روز صبح خودش را ملزم کرد که ساعت پنج و نیم از خواب بیدار شود و تا ساعت هفت و نیم به کارهای مربوط به رسانش بپردازد   و بعد به سر کار برود.

4-فلسفه روزنامه نگاری.

 این سبک بیشتر برای افراد حرفه ای مناسب است.

این سبک روزنامه‌نگاری نامیده شده چون روزنامه‌نگاران به خاطر ویژگی شغلی خودشون، معمولاً این امکان را ندارند که از پیش برنامه‌ریزی کنند و در مورد زمان هایی که می خواهند به کار عمیق بپردازند تصمیم بگیرند. پس هر زمان که فرصتی پیش بیاید چه زمانی برای تمرکز داشته باشند، از همون زمان برای انجام کارها استفاده می کنند.

برای این کار مغز ما باید قدرت سوئیچ کردن سریع داشته باشد، یعنی باید بتواند به محض فراهم آمدن شرایط ذهن را خالی کرده و به سرعت روی کار عمیقی که مدنظر دارد متمرکز بشه.

 به همین خاطر نیوپورت توصیه می‌کند که اگر تا الان تجربه کار عمیق نداشتید از این سبک شروع نکنید.

اگه این مدل را انتخاب کنید ممکن است با تمرکز پسمان درگیر بشوید، به این معنی که بخشی از توجه شما هنوز درگیر کار قبلی است  و این عامل باعث کاهش سطح عملکرد شما میشود.


برای موفقیت در کارهای عمیق شما باید مغز خودتون رو به گونه ای تقویت کنید تا در برابر محرک های حواس پرتی مقاومت کند.

این چهارقانون نمیتونه به شما کمک کند تا به انجام کارهای عمیق ترغیب بشیم.

1-عمیق کار کنید

در جهانی که در آن زندگی میکنیم کسانی می توانند به اهداف خودشان برسند، که عمیق کار کنند و بتونم تمرکز خودشون رو روی یک مسئله نگه دارند. امروزه همه مردم یک گوشی هوشمند دارند که منبع بهتری بسیاری از حواس پرتی است.

 مقاومت در برابر چک نکردن پیام ها و شبکه های اجتماعی بسیار پیچیده و دشوار است.

کارل نیوپورت معتقد است که قدرت اراده ما مثل یک عضله است که خسته میشود، اگر قرار باشد قدرت اراده خودمون  به مقدار زیاد استفاده کنیم، این قدرت در وجود ما تضعیف می شود، پس باید عادت های روزانه و روان های خاصی در زندگی خودمون ایجاد کنیم، تا بتونیم میزان استفاده از قدرت اراده خودمون رو به حداقل برسانیم.

انجام مرتب کار عمیق به ما کمک می‌کند تا تمرکز خودمون رو حفظ کنیم. در این مورد فکر کنید که چطور تمرکز خودتون رو در حین کار حفظ کنید و چطور نتایج خودتون رو اندازه گیری میکنید. آیا دسترسی به اینترنت را تا زمانی که کارتون به اتمام برسه محدود می کنید؟ یا تعداد کلماتی را که نوشتید می شمارید؟

2-خستگی را بپذیرید

در جامعه افراد دچار اعتیاد به حواس پرتی هستند. برای انجام کار عمیق شما باید این اعتیاد را ترک کنید. با این حال بدون حواس پرتی شما دچار خستگی میشود  و به دنبال عاملی برای از بین بردن خستگی نباشید. اگر مقابله با این خستگی را متوقف کنیم و آن را به عنوان دلیلی برای تمرکز خودتون در نظر بگیرید، میتونی تمرکز طولانی مدت را به یک عادت تبدیل کنید.

برای انجام کار عمیق باید زمانی را به خارج شدن از حالت تمرکز اختصاص دهید. این کار به شما کمک می کند، که قدرت بیشتری پیدا کنید و بتونید کار های خودتون رو با تمرکز کامل انجام دهید.


3- با شبکه های اجتماعی خداحافظی کنید

شبکه های اجتماعی سرگرم کننده هستند و شما را در ارتباط با دیگران نگه می دارند. این مزایا در مقابل هست هزینه هایی که آنها به شما اعمال می‌کنند و چیز است. از این ابزارها در صورتی استفاده کنیم که مزایای بیشتری نسبت به معایب ان داشته باشد.

دو یا سه هدف اصلی در عرصه های شخصی  و حرف های خودتون در نظر بگیرید، حالا ابزارهای ارتباطی که استفاده میکنید رو مرور کنید. تاثیر آنها را در دستیابی به اهداف تون بررسی بکنید و از اینترنت برای اهداف استفاده کنید نه سرگرمی.

4-از انجام کارهای سطحی دست بردارید.

کار سطحی مانع انجام کارهای با ارزش عمیق می شود، کار عمیق کار خسته کننده ای است ، چرا که تمام انرژی شما را می گیرد.

 اکثر مردم حداقل ۴ ساعت ظرفیت کار عمیق در طول روز را دارند، رسیدن به ساعت زیاد نیازمند تمرین است.

افراد تازه کار می توانند با یک ساعت کار عمیق شروع کنند، هر دقیقه از روز کاری خودتون رو به معنای واقعی کلمه، برنامه ریزی کنید، فعالیت های مرتبط به هم را دسته بندی کنید. با این کار شما متوجه کارهای جدیدی می شوید که زمان اختصاص یافته و آنها را ناچیز می دانستید.

وقتی متوجه این فعالیت ها شدین یک برنامه جدید تنظیم کنید. با گذشت زمان در برآورد استفاده از زمان خودتون بهتر عمل میکنید. اگر اولین فعالیت به اتمام رسید تمرکز روی اون رو ادامه بدید. اگر طبق زمانی که برای این فعالیت در نظر گرفته بودید کار به اتمام رسید فعالیت دیگه ای رو برنامه ریزی کنید.

 هدف اینه که شما از وقت خودتون به صورت بهینه و هدفمند استفاده کنید.

هرچه برقراری ارتباط با شما سخت تر باشد می توانند زمان کار عمیق شما را حفاظت کند و از انجام کارهای سطحی خودداری کند.

از اونجایی که سال پیام آسون است مردم عموما را انجام می دهند؛ بسیاری از گیرندگان احساس مجبور بودن برای پاسخ به این پیام را دارند.

 این احساس رو نداشته باشید گزینشی به آنها پاسخ بدهید. افرادی که با شما در ارتباط هستند را مجبور کنید تا فقط در مواقع ضروری با شما ارتباط برقرار کنند.

لیستی از زمان های خاصی که در دسترس  هستید مشخص کنید و از فرد بخواهید که با یکی از آنها موافقت کند، فقط در این صورت است که شما میتونید تمرکز لازم و کافی را داشته باشید.

این را به یاد داشته باشید که عادت به کارمی و متمرکز بودن بسیار سخت و نیازمند تمرین زیاد است، اما متمرکز زندگی کردند بهترین نوع زندگی است.

امیدوارم ازین پادکست نهایت لذت را برده باشید.


خلاصه صوتی کتاب کار عمیق

برای دسترسی دائمی به خلاصه صوتی کتاب کار عمیق و تمام 365 کتاب‌ (از طریق اپلیکیشن و کانال تلگرام)، کافیه یک بار اشتراک 365 بوک رو دریافت کنید. این کتاب‌ها به شما کمک میکنن در تمام زمینه‌های زندگی، اطلاعات و مهارت کسب کنید و روز به روز پیشرفت کنید.
پیشنهاد ما اینه که از زمان‌های مرده (موقع رانندگی، آشپزی و ...) استفاده کنید و روزی به یک خلاصه کتاب گوش کنید.
راستی، ما برای خلاصه صوتی مجموعه 365 کتاب‌ خودمون، یک مبلغ کوچیک دریافت می‌کنیم که صرف هزینه‌های 365 بوک میشه و به معنای حمایت شما از این پروژه هست.

خلاصه کتاب های مشابه « کتاب کار عمیق »

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...