0
{{item.title}} {{item.subtitle}}
{{item.total|number}} تومان
حذف
سبد خرید شما خالی است.

خلاصه رایگان

از {{model.count}}

کتاب چک لیست

نوشته: آتول گوانده

دسته بندی: کتاب های بهره‌وری کتاب های توسعه فردی کتاب های موفقیت

توی این خلاصه کتاب قراره در مورد یه ایده ساده اما به شدت کاربردی صحبت کنیم که می تونه کیفیت کارمون رو تا حد زیادی بالا ببره. فرقی هم نمی کنه شاغل باشید یا خونه دار این ایده می تونه ذهنتون آروم کنه و شما رو از فراموشی های لحظه ای نجات بده. ایده استفاده از چک لیست.

خلاصه متنی رایگان کتاب چک لیست

وقتی اسم چک لیست میاد خیلیا لیست خرید و وسایل مورد نیاز میاد توی ذهنشون اما این خلاصه کتاب قرار بهمون یاد بده چطور با این روش ساده می تونیم نگرانیها و استرس روزانمون رو به حداقل برسونیم و وقت بیشتری پایان روز برامون باقی بمونه. با پیشرفت تکنولوژی و گذشت زمان پیچیدگی های زندگی بیشتر و بیشتر میشه و ما می مونیم و هزار و یک کار نکرده. بقول معروف ما هزار تا دست برای انجام کارامون نداریم و با افزایش حجم کار و مسئولیت ها، علی رغم تجربه و دانشی که داریم خیلی از کارهامون فراموش می کنیم یا با کیفیت لازم انجامشون نمیدیم.
نویسنده کتاب آتول گوانده یه جراح هندی آمریکاییه که حرفه اصلیش پزشکیه. پزشکی که در حوزه سلامت به شدت پرکار و فعاله و مقالات زیادی نوشته و جوایز زیادی رو برده. این نویسنده به خاطر تاثیرگذاری تحقیقاتش در حوزه سلامت، جایزه ملی مطبوعات در آمریکا رو به خودش اختصاص داده و در سال 2010 در فهرست متفکران پرنفوذ جهان قرار گرفت.
آتول گوانده با توجه به شغلش و خطاهایی که در اون وجود داشته، شاهد مرگ و میرهای زیادی بوده که فقط به دلیل بی توجهی به وجود میومده و ایده کتاب چک لیست هم زمانی به ذهنش میرسه که همکارش به اشتباه دوبار آمپول خاصی رو به بیمار تزریق می کنه و جون اون رو به خطر میندازه. گوانده با تحقیق و بررسی موارد مشابه در جراحی و صنعت های دیگه این ایده ساده رو برا جلوگیری از این خطاها و خساراتش معرفی می کنه. نویسنده  بر این باور که ما از نجات جان انسان ها حرف می زنیم اما گاهی با بی توجهی جون اونه ارو به خطر میندازیم.
نویسنده در این کتاب با بیان داستانهایی نشون میده که چک لیستها چه کارهایی می کنن و چطور بدون افزایش مهارت باعث پیشرفت ما میشن و میتونن همزمان جلوی خسارت های مالی و جانی زیادی رو بگیرن. با هم خلاصه این کتاب پرفروش رو بشنویم.
فراموشی و اشتباه در کار اگه کوچیک و جزئی باشه بخشی از کار و اجتناب ناپذیر اما اگه قرار باشه هر روز این اتفاق بیفته کم کم اعتماد اطرافیانمون رو از دست میدیم و تبدیل به یه آدم ناشی و مبتدی میشیم.
چک لیست ها عموما جذاب نیستن و از نظر خیلی از اطرافیانمون میتونه خسته کننده هم باشه. اما این افراد وقتی در موقعیت های حساس قرار می گیرن و قرار کار مهمی رو انجام بدن و چیزای کوچیک رو فراموش می کنن تازه یادشون میفته کاش یه چک لیستی بود که می تونست منو از این شرایط پر استرس نجات بده.
مدیری که از صبح با مشتریای زیادی جلسه داشته، پایان روز با یه ذهن خسته یادش میره به مهم ترین مشتریش زنگ بزنه و از دید اون مشتری یه مدیر نالایق به حساب میاد.
خیلی از آدما ممکنه در برابر استفاده از چک لیست مقاومت کنن و اون رو کاری بیهوده و زمان بر تصور کنن اما گوانده نویسنده این کتاب خلاف این حرف رو ثابت کرده و بهمون میگه اگه درست و سنجیده از یه چک لیست خوب و مفید استفاده کنیم چقدر می تونیم در زمانمون صرفه جویی کنیم و کیفیت کارمون بالا ببریم. اکثر ما هر روز با حجم عظیمی از اطلاعات روبرو هستیم و روز به روز به مسئولیت هامون اضافه میشه.
ممکنه ما در کارمون خیلی باتجربه و حرفه ای باشیم اما بخاطر نداشتن یه چک لیست نهایی و فراموشی بخشی از کار کلا کارمون زیر سوال بره و حتی همکارامون هم به کار ما شک بکنن.
گاهی انجام ندادن کارای کوچیک و بی اهمیت می تونه به قیمت جون آدما تموم بشه. جراحی که قبل از رفتن به اتاق عمل یادش میره دستش بشوره و ضدعفونی کنه می تونه جون یه بیمار رو به خطر بندازه. طبق تحقیقات، این خطاهای کوچیک و قابل اجتناب بیش از 75.000 بار در سال در اتاق ‌های عمل رخ میده و با جون آدما بازی میشه در صورتی که با یه چک کردن ساده قبل از رفتن به اتاق عمل این خطای انسانی می تونه حذف بشه.
گاهی ایده های ساده می تونه کمک بزرگی بهمون کنه و ما رو از خطاهای قابل اجتناب نجات بده. مغز انسان گاهی فراموش کار میشه و متاسفانه ما هم نمیخوایم این ایراد رو بپذیریم. ایده استفاده از چک لیست در مشاغل مختلفی استفاده میشه و خیلی از اشتباهات و خطاهای کوچیک اما حیاتی رو از بین میبره. یکی از این مشاغل صنعت هوانوردیه که سالهاست از این ایده استفاده می کنه و تونسته جلوی خطاهای زیادی رو بگیره. چک لیست ها می تونن از همه ما در شغلمون چه باتجربه باشیم یا بی تجربه محافظت کنن.
همه ما نقص حافظه و دقت داریم اما کمتر پیش میاد این نقص رو بپذیریم و مصرانه روی اعتقاداتمون می مونیم و در مقابل استفاده از چک لیست مقاومت داریم اما نویسنده بهمون پیشنهاد میده برای رسیدن به نتایج عالی در کارمون بهترین راه استفاده از چک لیسته.
آتول گوانده در مورد مقاومت در برابر استفاده از چک لیست ها میگه درک اینکه چک لیست ها واقعا کار می کنن و مفید هستن یه چیز ، اینکه از اونها به صورت واقعی و عملی استفاده کنیم یه چیز دیگه اس. از نظر نویسنده خیلی از افراد استفاده از چک لیستها رو  به نوعی مایه شرمساری میدونن و معتقدن افراد با تجربه نیازی به استفاده از چک لیست ندارن.
بعضی از جراحا، مدیرا و خلبان های بزرگ و باتجربه استفاده از چک لیست رو مختص افراد مبتدی و بی تجربه میدونن و حاضرن با بی احتیاطی جون بقیه رو به خظر بندازن اما زیر بار استفاده از اون نرن. اما از دید نویسنده با استفاده از همین چک لیست ساده میشه خیلی از موقعیت‌ های پر خطر و پیچیده رو مدیریت کرد و جسورانه عمل کرد.
گوانده میگه شاید وقتش رسیده باشه تعریف خودمون رو از باتجربه بودن عوض کنیم و به سمتی بریم که خطاهای انسانی رو به حداقل برسونیم. اشتباهای قابل اجتناب در هر شغلی ممکنه پیش بیاد. حسابداری رو در نظر بگیرید که هر ماه باید یکسری وظایف یکسان رو انجام بده و در صورتی که یکی از این وظایف رو انجام نده مشمول جریمه و البته توبیخ شرکت میشه.
از طرفی برای هممون پیش میاد که جزئیات کوچیک رو فراموش کنیم، جزییاتی که می تونه در نظر دیگران مهم و با ارزش به حساب بیاد. شما حتی اگه شاغل هم نباشید و مسئولیت انجام کارهای خونه رو به عهده داشته باشید ممکنه یادتون بره آخر ماه قبض های خونه و مالیات رو پرداخت کنید یا خریدهای جزئی رو فراموش کنید. با یه چک لیست یادآوری می تونید با خیال راحت از زندگی لذت ببرید و نگران فراموشی کارها نباشید. بهترین و ساده ترین راهکاری که این افراد می تونن استفاده کنن ایده چک لیسته.
یه حسابدار با تجربه دو روز قبل از پایان ماه یه نگاهی به چک لیستش میندازه و پایان روز با آرامش خاطر شرکت رو ترک می کنه. برای غلبه بر مقاومت استفاده از چک لیستها، باید چک لیستها رو کارآمدتر و مؤثرتر کنیم. هر چقدر یه چک لیست کارآمدتر باشه، احتمال استفاده از اون بیشتر و از طرفی هر چقدر یه چک لیست موثرتر باشه اشتباهات بیشتری رو متوجه میشیم و بیشتر یاد می گیریم که بهش تکیه کنیم و همیشه بخشی از وظایف روزانمون باشه. طبق تحقیقات زمانی که جراحا و پرستارا قبل از جراحی شروع به استفاده از چک لیست کردن، عوارض عمده جراحی ها تا 36 درصد و مرگ و میر تا 47 درصد کاهش داشته که درصد قابل ملاحظه یه و استفاده از چک لیست رو توجیه می کنه. استفاده از این ایده در صنعت ساخت و ساز هم به شدت موثر بوده و نرخ خرابی ساختمونها رو در آمریکا تا 0.00002٪ (1 در هر 50.000) نگه داشته که در این صنعت هم استفاده از چک لیست کاملا قابل توجیه.
شرکتای بزرگ سرمایه گذاری هم کم کم به این باور رسیدن که برای به حداقل رسوندن ریسک سرمایه گذاری باید از چک لیست استفاده کنن و در نهایت طبق تحقیقی که انجام شد بعد از استفاده از چک لیست 40 درصد کمتر احتمال داره که این شرکت ها افراد ارشد رو اخراج کنن و 45 درصد بازدهی اونها بیشتر شد.
برای تهیه بهترین چک لیست باید به یکسری نکات توجه کنیم تا بتونیم چک لیست بهتری داشته باشیم.
اولین مورد نقطه مکثه. شما باید زمان یا مکانی رو برای خودتون در نظر بگیرید و کمی مکث کنید و چک لیست رو پر کنید. به عنوان مثال ما زمانی که میخوایم یه خلاصه کتاب رو منتشر کنیم قبل از زدن دکمه انتشار چک لیستمون رو یه نگاهی میندازیم تا مطمئن بشیم تموم نکات رو رعایت کردیم. یا کارمندی که قرار گزارش آخر ماهش رو برای مدیرش بفرسته قبل از ارسال ایمیل یه نگاهی به چک لیستش میندازه تا خیالش راحت بشه که تموم نکاتی که مدیرش برای گزارش می خواسته رو رعایت کرده و یه گزارش کامل رو ایمیل می کنه. دومین موردی که برای پر کردن چک لیست به کمکمون میاد سرعت پر کردن چک لیسته.
ما باید چک لیستمون رو طوری طراحی کنیم که هم تموم موارد مهم رو در برداشته باشه و هم اینکه حداقل در عرض یک دقیقه پر بشه. نیازی نیست تموم موارد و جزییات رو داخل چک لیست بگنجونید. تا حد امکان از میانبرها استفاده کنید و خودتون رو درگیر جزییات نکنید. برای سرعت بخشیدن به این کار می تونید 5 تا 9 مورد رو در نظر بگیرید و اونها رو به ترتیب الویت بنویسید. توجهتون بیشتر به آیتم هایی باشه که تاثیر مستقیم رو کیفیت کارتون داره. چک لیست شما یه دفترچه راهنما نیست پس هر مورد در یه چک لیست باید یادآوری کوتاه و مختصری از یه روتین باشه.
یادتون باشه چک لیستها باید عملی و با تکیه بر تجربه های واقعی باشن. شما باید شکست ها و تجربه های قبلی تون رو کنار هم قرار بدین و موردایی که قبلا باعث شده توی کارتون آسیب ببینید رو یادداشت کنید و در چک لیست بگنجونید. چک لیست ها برای اینکه موثر باشن باید به طور مداوم به روز بشن. مشاغلی که با تکنولوژی در حال تغییرن و مدام روند کاریشون تغییر می کنه به این نکته باید اهمیت بیشتری بدن و خودشون رو به روز تر نگه دارن. این ایده می تونه برای هممون موثر و کاربردی باشه فقط کافیه استفاده از چک لیست یاد بگیریم و بهترین چک لیست رو برای هر کاری آماده کنیم. کم کم عادت می کنیم تا قبل از نهایی کردن هر کاری یه نگاهی به چک لیستمون بندازیم. بعد از یه مدتی با استفاده از این چک لیست ها کیفیت کارمون بالا میره و بازدهیمون بیشتر میشه چون مجبور نیستیم ساعت ها بشینیم و فکر کنیم قرار بوده چه کارایی رو انجام بدیم.
فقط کافیه یه دقیقه وقت بذاریم و موردای چک لیست رو تیک بزنیم و با خیال راحت به بقیه کارامون برسیم. یادتون باشه کیفیت و رضایت از کار باید الویتمون باشه و نیازی نیست با ترس و یواشکی چک لیست رو نگاه بندازیم. مشاغل بزرگی در دنیا هست که از این ایده استفاده می کنن. با این ایده می تونید تا حد زیادی برای زمانتون برنامه ریزی کنید. ایده ها و کتاب ها مکمل همدیگه ان، شما با ایده چک لیست می تونید زمان بیشتری در اختیار داشته باشین اما باید بتونید به بهترین شکل از اون استفاده کنید.
ما بهتون پیشنهاد می کنیم خلاصه کتاب "15 راز مدیریت زمان" رو از 365 بوک گوش کنید تا بهتر بتونید از زمانی که دارید استفاده کنید. این خلاصه کتاب رو به خانواده و دوستاتون  هم معرفی کنید و این ایده ساده و کاربردی رو با اونها هم به اشتراک بذارید.




خلاصه صوتی کتاب چک لیست

برای دسترسی دائمی به خلاصه صوتی کتاب چک لیست و تمام 365 کتاب‌ (از طریق اپلیکیشن و کانال تلگرام)، کافیه یک بار اشتراک 365 بوک رو دریافت کنید. این کتاب‌ها به شما کمک میکنن در تمام زمینه‌های زندگی، اطلاعات و مهارت کسب کنید و روز به روز پیشرفت کنید.
پیشنهاد ما اینه که از زمان‌های مرده (موقع رانندگی، آشپزی و ...) استفاده کنید و روزی به یک خلاصه کتاب گوش کنید.
راستی، ما برای خلاصه صوتی مجموعه 365 کتاب‌ خودمون، یک مبلغ کوچیک دریافت می‌کنیم که صرف هزینه‌های 365 بوک میشه و به معنای حمایت شما از این پروژه هست.

خلاصه کتاب های مشابه « کتاب چک لیست »

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...