0
{{item.title}} {{item.subtitle}}
{{item.total|number}} تومان
حذف
سبد خرید شما خالی است.

خلاصه رایگان

از {{model.count}}

کتاب از کاه کوه نسازید

نوشته: ریچارد کارلسون

دسته بندی: کتاب های سبک زندگی کتاب های ایجاد تغییر

موضوعِ کتابِ «از کاه کوه نسازید» درباره‌ی به دست آوردنِ شادی و آرامشِ ذهنیه و به شما یاد میده که چطور مشکلاتتون رو به فرصت تبدیل کنید، در شرایطِ پراسترس آروم بمونید و کاملاً در لحظه‌ی حال زندگی کنید تا بتونید قدرِ داشته‌هاتون رو بدونید و حداکثرِ بهره رو از زندگی‌ ببرید.توی این کتاب یاد میگیریم که چطور با حفظِ آرامش، همه چیزو انجام بدیم.

خلاصه متنی رایگان کتاب از کاه کوه نسازید

توی این کتاب یاد میگیریم که چطور با حفظِ آرامش، همه چیزو انجام بدیم

اینکه بتونیم توی زندگی‌های امروزی خودمون رو نبازیم کارِ آسونی نیست. همیشه کارایی هست که باید انجام داد، اطلاعاتی هست که باید تحلیل کرد، و افرادی هستند که باید باهاشون دیدار کرد. چطور میتونیم همه ی این کارا رو انجام بدیم؟ معلومه دیگه، باید سرعت‌مون رو بالاتر ببریم و سریعتر کار کنیم تا بتونیم به همه‌شون برسیم، درسته؟ 

نه، ابداً. اگه میخوایم بیشترین بهره رو از زندگی‌مون ببریم، باید اتفاقاً از سرعت‌مون کم کنیم، از دنیای پرشتاب و سرسام‌آورِ امروزی فاصله بگیریم و راهِ حساب‌شده‌تر و آگاهانه‌تری در پیش بگیریم. توی این خلاصه‌کتاب هرچیزی که در این باره باید یاد بگیرید رو بهتون میگیم. ضمناً شما یاد میگیرید که:

  • چرا گذشته و آینده مهم نیستند؟
  • منظور از کاه چیه و چطور ازشون کوه نسازیم؟
  • و؛ چرا باید به پستچی‌ها لبخند زد؟

راهکارِ شماره‌ی یک:

اگه میخواید به اهدافتون برسید، آرامشتون رو حفظ کنید و به خودتون وفادار باشید

برای اینکه نهایتِ بهره رو از زندگی‌مون ببریم، چه نگرشی باید داشته باشیم؟اکثرِ ما آدما فکر میکنیم برای رسیدن به اهدافمون، باید قیدِ آرامش و شادیِ خودمونو بزنیم. به شدت تمرکز کنیم، نگرشِ رقابت‌جویانه پیدا کنیم و انضباط و سختکوشی رو به اساسِ زندگی‌مون تبدیل کنیم.

آیا این دیدگاه درسته؟ راستشو بخواید، نه. اینکه دائماً بخواید خوتون رو در شرایطِ پراسترس قرار بدید فقط باعثِ نارضایتی و خستگی‌تون میشه. اینجوری، به اهدافتون نزدیکتر نمیشید، بلکه خودتون رو از پا میندازید.اگه میخواید واقعاً به رؤیاهاتون برسید، بهتره یک رویکردِ آرام و متفکرانه در زندگی در پیش بگیرید. اینجوری میتونید آسونتر به اهدافتون برسید. اما چطور شروع کنیم؟

کافیه هروقت تونستید خودتون رو ریلکس کنید. شاید فکر کنید فقط توی تعطیلات یا ایامِ فراغته که میتونید رهایی و ریلکس بودنو تجربه کنید، اما اینطور نیست. باید همیشه بتونید بعد از هر بار کارِ سنگین و زیاد، یه استراحتی به خودتون بدید. راهِ دیگه ای که میتونید از یک نگرشِ آرام و متفکرانه برخوردار بشید اینه که ادای بی‌حوصله‌ها رو دربیارید. جداً میگم! سعی کنید خودتون رو نسبت به هدفتون بی‌حوصله و خسته نشون بدید. شاید اوایل، این کار باعثِ دلسردی‌تون بشه اما در نهایت نوعی حسِ رهایی، آزادی و آرامش براتون به ارمغان میاره.

اگه میخواید زندگیِ آروم‌تر و بی‌استرس‌تری داشته باشید، باید از زندگی کردن برای دیگران دست بکشید و به میل و اراده‌ی خودتون زندگی کنید. ماها معمولاً خودمونو از شادی محروم میکنیم تا رضایتِ دیگران رو جلب کنیم. از کارایی که فکر میکنید دیگران ازتون انتظار دارن، دست بکشید؛ چون فقط استرس‌تون رو بیشتر میکنه.

غیرممکنه که همیشه بتونید همه رو راضی نگه دارید. پس عاقلانه‌تر اینه که به «خودتون و اهدافتون» وفادار باشین.بنابراین، یه قدم عقب‌تر بیاید. به خودتون یادآوری کنید که زندگیِ شما وضعیتِ اضطراری نیست.


راهکارِ شماره‌ی دو

اگه اصرار داشته باشید که همیشه حق با شما باشه،  به روابط و شادی‌تون آسیب میزنید

اکثرِ آدما میخوان مهم به نظر برسند. برای همین خودشونو وادار به انجامِ کارایی میکنن که به چشم بیان. با این کار، یه عالمه مشکلاتِ مختلف برای خودمون درست میکنیم.اینکه بخوایم در معرضِ توجه باشیم طبیعیه. ما همه‌مون دوست داریم افکارمون رو بیان کنیم و دیگران رو تحتِ تأثیر قرار بدیم. اما متأسفانه این کار میتونه به شدت برای روابط‌مون مضر باشه.

وقتی که حرفِ بقیه رو قطع میکنیم یا اینکه با احترام و توجه به حرفاشون گوش نمیدیم، اونا رو عصبی و آزرده میکنیم. به جای این کار، سعی کنید خودتون رو کنترل کنید و صبور باشید و بذارید حرفشون تموم بشه. این کار گاهی اوقات مشکله، اما مطمئن باشید که میتونه روابط‌تون رو تقویت کنه و بهتون کمک کنه تا هر مشکلی رو حل و فصل کنید.

اگه همیشه اصرار دارید که حق با شما باشه، افرادِ مهمِ زندگی‌تون رو از خودتون می‌رونید. حتی مواقعی که احساس میکنید باید حرفِ شخصِ موردِ علاقه‌تون رو اصلاح کنید، آرامشِ خودتون رو حفظ کنید و بذارید به حرفش ادامه بده. این باعث میشه بینتون جوِ دوستانه‌تر و آرومتری برقرار بشه.ماها معمولاً وقتی بینمون بحث یا سوءِ تفاهمی شکل میگیره، از شخصِ مقابل رنجیده میشیم و کدورت به دل میگیریم. این باعث میشه که چیزای کوچیکو توی ذهنِ خودمون بزرگ کنیم.

کینه ای توی دلتون نگه ندارید، چون خشم و کینه باعث میشه از یه بحثِ جزئی با دوستتون، واسه خودتون کوه بسازید؛ مثلاً تصمیم میگیرید دیگه باهاش هیچوقت حرف نزنید.چرا این کارو میکنیم؟ خب، دلیلش اینه که ما معمولاً بخشش رو نشونه‌ی ضعف و ناامنی میدونیم و با قطعِ رابطه با عزیزانمون، به طورِ ناخودآگاه قصد داریم از این تصوراتِ خودمون محافظت کنیم، به این امید که «اونا» به سمتِ ما برگردند.

برای اجتناب از این حالت، فقط کافیه میلِ به بر حق بودن رو از خودتون دور کنید و در عوض، روی شاد بودن تمرکز کنید.مسائلِ کوچیک رو کوچیک نگه دارید. چیزای خیلی مهمتری هم وجود داره که باید به اونا توجه کنیم، مثلِ ایجادِ یک دنیای بهتر.


راهکارِ شماره‌ی سه:

با دیگران مهربون باشید – حتی وقتی که به نظرتون لیاقتش رو ندارند

ممکنه شما تمامِ تلاشتون رو برای شاد کردنِ خودتون به کار بگیرید اما همچنان از درون احساسِ خلأ بکنید. چه جایگزینِ بهتری وجود داره؟ خب، میتونید به جاش، بقیه رو شاد کنید!محبت کردن به دیگران میتونه معجزه کنه. چون نه تنها اونا رو خوشحالتر میکنید، بلکه خودتون رو هم خوشحالتر میکنید.

ما این روزا اونقدر درگیرِ رسیدن به اهدافِ خودمون هستیم که فراموش میکنیم قدرِ چیزهای مهمتر رو بدونیم. پس هرروز لحظاتی رو با خودتون خلوت کنید و به کسایی فکر کنید که تو زندگی قدردانشون هستید، یا اینکه هفته ای یکبار یه نامه‌ی صمیمانه و از تهِ دل بنویسید. بذارید عزیزانتون بدونن که شما بابتِ داشتنشون قدردان هستید.کارای شما الزاماً زندگیِ کسی رو تغییر نمیده، اما مطمئناً روزِ اونها رو قشنگتر میکنه. مهربونی‌های کوچیک میتونه تأثیراتِ بزرگی داشته باشه. مثلاً کافیه به جای اینکه منتظرِ همسرتون باشید تا آشغالها رو بذاره بیرون، خودتون این کارو بکنید.

خب، حالا با کسایی که دوستشون نداریم چیکار کنیم؟ کسایی که ما رو اذیت میکنن؟ اگه میخواید شادتر باشید، به اونا هم یه ارفاقی بکنید!در اینکه آدما گاهی باعثِ اذیت یا دلسردی میشن شکی نیست. اما معنیش این نیست که شما هم باید دلخور بشید. به جاش، سعی کنید بفهمید چه چیزی باعث شده اینجوری رفتار کنند. وقتی باهاشون همذات‌پنداری کنید، دیگه کمتر از دستشون ناراحت میشید.

اگه از دستِ مأمورِ پست عصبانی هستید که چرا اینقدر دیر میاد، از دیدِ خودش به همه چیز نگاه کنید. اون اینکارو انجام نمیده تا شما رو اذیت کنه. ممکنه مشکلاتی براش پیش اومده باشه. پس بهش یه ارفاق کنید! هرقدر با بقیه بیشتر احساسِ همدلی کنید، خودتون احساسِ شادیِ بیشتری میکنید. پس به اون مأمور هم لبخند بزنید – این کار میتونه روزشو بسازه. حالِ خودتون رو هم بهتر میکنه.وقتی با بقیه خوش‌رفتاری میکنید، با خودتون خوش‌رفتاری میکنید.


راهکارِ شماره‌ی چهار:

مثبت فکر کنید و به مشکلاتتون به دیدِ فرصتهای آموزنده نگاه کنید.

زندگیِ شما تماماً بازتابِ افکارِ شماست. پس حواستون باشه که همیشه مثبت فکر کنید!افکارِ شما واقعیتِ شما رو تشکیل میده. این خیلی مهمه که به این حقیقت آگاه باشید. شما صرفاً مشاهده‌گرِ افکارتون نیستید، بلکه اونها رو زندگی میکنید. خوشبختانه، شما قدرتِ اینو دارید که اتفاقاتِ داخلِ ذهنتون رو کنترل کنید.

زمانی که روحیه‌ی خوبی ندارید و پکرید، روی تغییرِ افکارتون تمرکز کنید. بدونید که همه چیز میگذره و هیچ چیزی تا ابد باقی نمیمونه. تک‌تکِ لحظات گذراست و شما هر وقت که دلتون بخواد میتونید احساسِ بهتری داشته باشید.

یه راهِ عالی برای تربیتِ افکار و تفکرِ مثبت اینه که زمانهایی رو تنها سپری کنید. زمانی که به شخصِ خودتون وقت اختصاص میدید، در واقع یه هدیه ی با ارزش به خودتون دادید. چه 10 دقیقه مدیتیشن کار کنید، چه یوگا تمرین کنید و چه توی طبیعت وقت بگذرونید، به هر حال سکوت و خلوت بخشِ مهمی از زندگی‌تونه.یه راهِ مهمِ دیگه برای تفکرِ مثبت اینه که دست از مبارزه با مشکلاتتون بردارید. زمانی که شما با پرخاش به سمتِ مشکلاتتون هجوم میبرید، «خودتون» بیشتر کلافه میشید.با خلاص شدن از مشکلات، شما به رضایت نمیرسید، بلکه با «یاد گرفتن» از اوناست که به رضایت میرسید. مشکلات میتونن مثلِ یک معلمِ بزرگ باشن. به اونها به دیدِ منبعِ آگاهی نگاه کنید.


راهکارِ شماره‌ی پنج

در زمانِ حال زندگی کنید

آدما اغلبِ اوقات عصبی و مضطربن. ما یادمون میره که یک نفسِ عمیق بکشیم و لذت ببریم از تنها لحظه‌ی واقعی‌یی که در اختیارمونه؛ یعنی همین حالا!

اگه دنبالِ آرامشِ ذهن میگردید، باید حتماً در لحظه‌ی حال زندگی کنید. ما معمولاً یا به مشکلاتِ گذشته‌مون فکر میکنیم یا نگرانِ آینده‌مونیم، و این باعثِ ناامیدی، کلافگی، افسردگی و اضطراب در ما میشه.این معضل قابلِ حله. شما میتونید روی همینجا و همین حالا متمرکز بمونید. برای چند دقیقه فقط روی تنفستون تمرکز کنید. این یه راهِ عالی برای آوردنِ‌ ذهنتون به لحظه‌ی حال و اکنونه.اینکه همیشه بخوایم یه جای دیگه باشیم بسیار مخربه. قدرِ همینجا و همین لحظه رو بدونید.

زمانی که شما روی همینجایی که الآن هستید تمرکز میکنید، به آرامش میرسید، حتی اگه در شرایطِ سختی قرار داشته باشید. در انتظارِ اومدنِ لحظه‌ی صددرصد ایده‌آل نمونید. چنین لحظه ای هیچوقت نمیاد.خب البته وقتی که زندگی دقیقاً بر وفقِ مراد نباشه آدم ناامید میشه، امارازِشاد بودن همینه که قدرِ لحظه‌ی حال رو بدونید. و دیگه اینکه باید صبور باشید.

وقتی که با خودتون و با زندگی‌ صبور باشید، راحت‌تر شرایط رو همونجوری که هست می‌پذیرید. پس صبر و بردباری رو هر روز تمرین کنید. اگه سرِ کار دچارِ استرس میشید، پنج دقیقه روی تنفستون تمرکز کنید و رئیستون رو فراموش کنید. چه بسا در طولِ این پنج دقیقه ایده‌ها و نگرشهای جدیدی درباره ی شرایطِ موجود به ذهنتون برسه.انجامِ چندین کارِ همزمان هم شما رو از لذت بردن از لحظه‌ی حال محروم میکنه. خودتون رو مجبور نکنید که حتماً همه‌ی وظایف‌تون رو همزمان انجام بدید. آهسته و پیوسته به پیش برید و سعی کنید از هر کاری که انجام میدید چیزی یاد بگیرید.

یادتون باشه: زمانِ حال تنها زمانیه که واقعاً وجود داره. اونو همونجور که هست غنیمت بدونید.


راهکارِ شماره‌ی شش

با خودتون و زندگی آشتی کنید

ما توی یک دنیای خیلی پرشتاب زندگی میکنیم که همه چیز باید خیلی فوری و بدونِ نقص انجام بشه. این شتابِ همیشگی کلّی فشار به ما وارد میکنه، حتی وقتی که وظایفِ اصلیِ روزمره‌مون رو به درستی انجام میدیم. شاید فکر کنید که با کمال‌گرایی میتونید بهترین عملکرد رو داشته باشید. اما کمال‌گرایی اصلاً جواب نمیده. اگه برای کامل بودن و بی‌نقص بودن تقلا کنید، تمرکزتون فقط معطوف به نقصها میشه. 

بنابراین، دفعه‌ی بعدی که خودتون رو توی آیینه نگاه کردید و به این فکر کردید که میخواید دو کیلو وزن کم کنید، یادتون باشه که بدنِ شما ابزارِ شگفت‌انگیزیه که با استفاده از اون، میتونید یک زندگیِ زیبا و اعجاب‌انگیز رو تجربه کنید. به جای اینکه روی تغییراتی که میخواید، تمرکز کنید، روی چیزای با‌ارزشِ خودتون تمرکز کنید.

یادآوری: زندگیِ شما وضعیتِ اضطراری نیست. خیلی از مردم به خونواده‌شون و به رؤیاهاشون بی‌اعتنان، چون احساس میکنند باید تا جایی که می‌تونند و با حداکثرِ سرعت کار کنند. اما باور کنید هیچ چیزی مهمتر از خوشحالی و رضایتِ شما نیست.پس، هر وقت احساسِ استرس، نگرانی یا فشار کردید،‌ فقط یه دقیقه توقف کنید و با خودتون تکرار کنید: هیچ چیزی اضطراری و فوری نیست. به یه نفر که دوستش دارید زنگ بزنید، یا کاری انجام بدید که حالتون رو خوب کنه.

تصمیم بگیرید حتی مواقعی که شرایط بابِ میلتون پیش نمیره هم خودتون رو ریلکس کنید. ما معمولاً برای استراحت و ریلکس کردن، امروز و فردا میکنیم و با خودمون میگیم: حالا بعداً‌ انجامش میدم. این درست نیست. همین الآن انجامش بدید.حتی وقتی که واقعاً سرتون شلوغه، باز هم میتونید ذهنتون رو پاک کنید. این یک انتخابِ ارادی و آگاهانه است. پس خودتون رو ملزم کنید که در طولِ روز خودتون رو مدام آروم و ریلکس کنید. مشکلاتِ شما رفته‌رفته محو میشن. باید برای خودتون مشخص کنید که میخواید چطوری در مسیرِ زندگی جلو برید.


زندگیِ شما بازتابِ افکارِ شماست: زمانی که شما بر افکارتون مسلط بشید میتونید بر خودتون مسلط بشید. پس آروم بمونید، حتی در شرایطی که فکر میکنید نمیتونید. مثبت‌اندیش باشید، برای عزیزانتون وقت بذارید، قدرشون رو بدونید، و کینه ها و کدورتها رو دور بریزید. در لحظه‌ی حال زندگی کنید. وقتی که یاد بگیرید که چیزای کوچیکو همونجور کوچیک ببینید، به رضایت و شادیِ واقعی و آرامشِ ذهنی دست پیدا میکنید.



خلاصه صوتی کتاب از کاه کوه نسازید

برای دسترسی دائمی به خلاصه صوتی کتاب از کاه کوه نسازید و تمام 365 کتاب‌ (از طریق اپلیکیشن و کانال تلگرام)، کافیه یک بار اشتراک 365 بوک رو دریافت کنید. این کتاب‌ها به شما کمک میکنن در تمام زمینه‌های زندگی، اطلاعات و مهارت کسب کنید و روز به روز پیشرفت کنید.
پیشنهاد ما اینه که از زمان‌های مرده (موقع رانندگی، آشپزی و ...) استفاده کنید و روزی به یک خلاصه کتاب گوش کنید.
راستی، ما برای خلاصه صوتی مجموعه 365 کتاب‌ خودمون، یک مبلغ کوچیک دریافت می‌کنیم که صرف هزینه‌های 365 بوک میشه و به معنای حمایت شما از این پروژه هست.

خلاصه کتاب های مشابه « کتاب از کاه کوه نسازید »

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...